Sałatka ze szpinakiem i truskawkami ma szansę awansować na moją ulubioną sałatką tego lata. Jeśli jeszcze nie jedliście, to jestem pewna, że takiego połączenia smaków się nie spdziewacie.

Taka sałatka ze szpinak i truskawkami jest super lekka, ale też ze względu na dodany do niej ser feta, można ją potraktować jako lekką przekąskę przed obiadem, albo zdrowy podwieczorek.

Największym zaskoczeniem w tej sałatce był dla mnie fakt, że czerwona cebula i truskawmi mogą razem tak fantastycznie smakować. Tylko spróbujcie!

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami

Składniki

szpinak

truskawki

migdały w płatkach

ser feta

czerwona cebula

awokado

sos:

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżka octu winnego

2 łyżeczki miodu

sól, pieprz

Na początek proponuję umyć i pokroić wszystkie składniki: truskawki w ćwiartki, czerwoną cebulę w bardzo cienkie piórka, awokado w paski.Składniki wrzucam do miski, dodaję fetę, migdały, wszystko zalewam sosem z miodu, oliwy i octu winnego i gotowe!

Sałatka ze szpinakiem przepis