Szybie danie – jabłka pod kruszonką

5

Moja córka to dziecko prawie idealne… prawie, bo kiedy przychodzi pora karmienia pojawia się problem. Dlatego dwoję się i troję żeby trafić w kulinarne gusta mojego niejadka.  Przepis, którym chcę się dzisiaj z Wami podzielić podpatrzyłam u innej mamy. Danie smaczne i z tych, które nie zatrzyma Was w kuchni więcej jak 10-15 minut.

Czas przygotowania: 10-15 min

Składniki

50 g masła

100 g mąki

25 g cukru ( cukru powinno być 50 g,ale ponieważ nie jest on najzdrowszym składnikiem zmniejszyłam jego ilość o połowę)

DSC_0677

1 jabłko

DSC_0683

Jabłka ucieramy na tarce

DSC_0684

DSC_0688

Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą… i kruszonka gotowa

DSC_0696

na utarte jabłka ucieramy kruszonkę

DSC_0698

DSC_0706

naczynie wstawiamy na 10 min do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika

Prawda, że nic trudnego?

DSC_0723

Foremka w kropki: DUKA

5 komentarzy

Odpowiedz