Krem pomidorowo-paprykowy to smaczna i szybka w przygotowaniu zupa. W naszym domu znika błyskawicznie.

Czas: 10 minut + gotowanie

Składniki

pomidory w puszce ( 2 x )

1/2 papryki

1 cebula

oliwa

zioła prowansalskie

świeża bazylia

woda

2 kromki ciemnego pieczywa

zupa-krem-z-pomidorow

DSC_7290

czerwona-papryka

Cebulę krótko podsmażamy na oliwie, do garnka dodajemy pomidory i obraną ze skórki paprykę. Dolewamy trochę wody i gotujemy 20 minut.

W tym czasie chleb kroimi na małe kosteczki, polewamy oliwą, posypujemy ziołami i wkładamy na kilka minut do piekarnika.

Pycha!

przepis-na-krem-pomidorowy

Deska: home&you

Kolorowy koszyk: home&you

Ścierki: home&you