Krem pomidorowo-paprykowy to smaczna i szybka w przygotowaniu zupa. W naszym domu znika błyskawicznie.
Czas: 10 minut + gotowanie
Składniki
pomidory w puszce ( 2 x )
1/2 papryki
1 cebula
oliwa
zioła prowansalskie
świeża bazylia
woda
2 kromki ciemnego pieczywa
Cebulę krótko podsmażamy na oliwie, do garnka dodajemy pomidory i obraną ze skórki paprykę. Dolewamy trochę wody i gotujemy 20 minut.
W tym czasie chleb kroimi na małe kosteczki, polewamy oliwą, posypujemy ziołami i wkładamy na kilka minut do piekarnika.
Pycha!
Deska: home&you
Kolorowy koszyk: home&you
Ścierki: home&you
Zrobiłam zupkę na obiad… Muszę się przyznać, że rewelacyjny przepis, ta zupa skradła mi żołądek 🙂
Zrobiłam dziś na obiad 🙂 Pyszna 🙂
Cieszę się, że smakowała
Super! Masz jakiś prosty sposób obierania papryki ze skórki?
podobno najlepiej włożyć paprykę do nagrzanego piekarnika
paprykę dodajemy pokrojoną, tak? 🙂 czy może lepiej zblendować?
paprykę kroję w paski
Rewelacja przepis 🙂 Błąd się wkradł 🙂 Kromki a jest kropki 🙂 ale i tak wiadomo o co chodzi 🙂
Dzięki Adulka:)
Zupka pyszna sama taka robię, ale dodaję jeszcze ząbek czosnku mniam