Składniki
szpinak liście ( świeży lub mrożony)
kilka pomidorków koktajlowych
orzechy
oliwki
pesto
makaron pełnoziarnisty
dodatkowo ( ser mozarella lub ser żółty)
Czas: 15 minut
Przepis powstał kiedy chwilę przed obiadem zorientowałam się, że jeden z głównych składników zamiast na talerz, powinien trafić do kosza. W kilka minut musiałam zrobić obiad z tego co akurat miałam w domu. Wyszło całkiem smacznie.
Makaron gotujemy w wodzie z odrobiną oliwy. W tym czasie na patelni podsmażamy szpinak z posiekanymi orzechami i oliwkami. Chwilę przed podaniem, dodajemy pokrojone w kawałki pomidorki i pesto. Mieszamy z makaronem i obiad gotowy.
Jakiego pesto jest najlepsze do tego dania?
Kolejny wspaniały przepis i kolejny podsunięty pomysł na pyszny szybki obiad :0
będzie więcej. Chociaż muszę sobie kilka dni odpocząć od postów kulinarnych
Wygląda smakowicie:)))) wypróbujemy, ale czy Twoja Lenka też takie potrawy wcina??? bo moja to pewnie tylko sam makaron by wyjadła…. o ile w ogóle by spróbowała://
Dzisiaj nie zjadła więc skończyło się na naleśnikach. Ale w większości przypadków zjada chętnie
Fajnie, że tak szybko się robi. Na pewno wypróbuję 🙂