Moja córka to dziecko prawie idealne… prawie, bo kiedy przychodzi pora karmienia pojawia się problem. Dlatego dwoję się i troję żeby trafić w kulinarne gusta mojego niejadka. Przepis, którym chcę się dzisiaj z Wami podzielić podpatrzyłam u innej mamy. Danie smaczne i z tych, które nie zatrzyma Was w kuchni więcej jak 10-15 minut.
Czas przygotowania: 10-15 min
Składniki
50 g masła
100 g mąki
25 g cukru ( cukru powinno być 50 g,ale ponieważ nie jest on najzdrowszym składnikiem zmniejszyłam jego ilość o połowę)
1 jabłko
Jabłka ucieramy na tarce
Składniki na kruszonkę łączymy ze sobą… i kruszonka gotowa
na utarte jabłka ucieramy kruszonkę
naczynie wstawiamy na 10 min do rozgrzanego do 180 stopni C piekarnika
Prawda, że nic trudnego?
Foremka w kropki: DUKA
prawie jak szarlotka 🙂
Wygląda pięknie więc pewnie doskonale smakuje.
Super przepis. Takie ekspresowe dania lubię najbardziej
Wielkie dzięki za podsunięcie pomysłu na dzisiejszy deser do moich dzieciaków.
Super 😉 moje to młodomory i z checią zjedza 😉