Składniki
Suche
150 g mąki pełnoziarnistej
2 łyżki brązowego cukru
szczypta soli
3 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki płatków migdałowych
kilka kostek gorzkiej czekolady np. Wedel
Mokre
2 jajka
1/2 szklanki maślanki
1/3 szklanki oliwy z oliwek
Koszt: 7 zł
Czas:10 minut + 20 min w piekarniku
Porcje: 14 szt
Składniki mokre mieszamy w jednej misce, w drugiej składniki suche ( 5-7 kostek czekolady rozdrabniamy na małe kawałeczki i dodajemy do składników suchych) . Wlewamy składniki mokre do suchych i delikatnie mieszamy. Ciasto powinno być gęste, lejące. Przekładamy do foremek ( możemy do środka włożyć owoce: np. banany, truskawki, maliny). Foremki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C na około 20 minut.
Dzisiaj zrobiłam muffinki do kawki, wyszły pyszne:D Zamiast maślanki której nie miałam, dodałam jogurtu naturalnego i też się udały.
Pozdrawiam:)
Płatki owsiane też Pani dodaje? Na zdjęciu jest jakiś produkt nieopisany 😉
tak, dodaję płatki
super przepis 🙂 będzie mi ich brakowało
pierwsza !!! głodna !!! łakoma !!! 🙂