Wskazówka
Migdały to źródło magnezu, więc ich pozytywny wpływ docenią z pewnością osoby przemęczone, będące pod wpływem stresu, pracujące fizycznie. Są bogate w wapń, cynk,fosfor i potas, który jest odpowiedzialny za prawidłową pracę serca. Często jedzone przez kobiety w ciąży ponieważ delikatnie łagodzą mdłości.
Składniki
2 banany
szklanka mleka
cynamon
łyżka migdałów
Koszt: 5 zł
Czas: 5 minut
Porcje: 2 -4
Składniki dokładnie miksujemy. Koktajl rozlewamy do szklanek, dekorujemy cynamonem i wypijamy zaraz po przygotowaniu.
Powiem tyle : P R Z E S M A C Z N E !!!!!!!!!!
Oj, ale mi narobiłaś apetytu…może zastąpię zwykle mleko mlekiem migdałowym albo owsianym, ale na pewno go zrobię!Pozdrawiamy
Fajne przepisy wrzucasz…ale brakuje mi trochę lenkowych stylizacji…
Szarlotka wypróbowana mniam, to teraz pora na koktajl jutro na śniadanko 🙂