cover

Kruche ciasto, pyszne jabłka  z odrobiną cynamonu. Zwykła szarlotka a smakuje świetnie.

Składniki

Ciasto

200 g mąki

1 jajko

1/3 kostki masła

1/4 szklanki cukru

łyżeczka proszku do pieczenia

5 jabłek

Kruszonka

150 g mąki

1/3 kostki masła

2 żółtka

1/4 szklanki cukru

cynamon

Koszt: 10 zł

Czas: 30 minut + czas w piekarniku

DSC_3392

DSC_3399

DSC_3403

DSC_3406

Ciasto ucieramy i wykładamy na formie, którą wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na około 15 minut ( czas jaki potrzebujemy na przygotowanie jabłek i kruszonki)

DSC_3411

DSC_3417

jabłka układamy na upieczonym spodzie i posypujemy kruszonką. Szarlotkę wkładamy do piekarnika na około 15-20 minut.

DSC_3423

DSC_3428

DSC_3436