Makaron z łososiem i szpinakiem, to mój pomysł na ekspresowy obiad. Do sosu najlepszy będzie makaron tagliatelle. Ja używam cieńszego makaronu, ze względu na kulinarne upodobania Lenki. W identyczny sposób możecie przygotować to danie z kurczakiem.

W przepisie celowo nie podaję ilości poszczególnych składników, jakie powinny zostać użyte podczas przygotowania tej potrawy. Mniej lub więcej łososia czy szpinaku nie wpłynie specjalnie na efekt końcowy.

Czas przygotowania: 30 minut

 Składniki

filet z łososia

śmietana 18 %

szpinak ( liście)

cytryna

czosnek

suszone pomidory

makaron ( najlepiej tagliatelle)

sól, pieprz

DSC_0926ja

Szpinak podsmażamy z czosnkiem i  sokiem z cytryny

DSC_0936

DSC_0942

dodajemy pokrojonego łososia

DSC_0951

wszystko zalewamy śmietaną i dusimy jeszcze przez kilka minut

DSC_0955

na koniec dodajemy garść pokrojonych suszonych pomidorów, trochę soli i pieprzu

DSC_0964

Obiad gotowy!

Smacznego

llll