Na śniadanie, na szybki obiad, na lekką kolację. Dodajemy składniki, które akurat mamy w lodówce lub te, które lubimy najbardziej. Frittata to danie szybkie i bardzo smaczne, więc trafi w gusta kulinarne wielu osób.
Składniki
4 jajka
2-3 pomidorki koktajlowe
szczypiorek
kawałek sera camembert
kawałek sera mozzarella
szynka
papryka czerwona
pomidory suszone
pieprz, sól
( można też dodać szpinak, cebulę, świeżą bazylię, groszek, cukinia,)
Koszt: 5 zł
Czas: 10 minut
Porcje: 3-4
Warzywa kroimy w małe kawałki i mieszamy z jajkami. Przyprawiamy solą i pieprzem, następnie wylewamy na rozgrzaną i posmarowaną oliwą patelnię. Smażymy ok 5 – minut.
Mam pytanie…
Czy jesteś wegetarianką? Bo przeszukałam wszystkie przepisy w poszukiwaniu mięsa i nic! 🙂
Pytam, bo ja lubię mięso i chciałabym znaleźć na tym blogu więcej potraw z mięsem. Wiem że jedzenie miało być zdrowe, ale chyba odrobina mięsa nie jest chyba jakoś szczególnie nie zdrowa, prawda?
A mi brakuje potraw z ryżem. Czy będzie coś z tym składnikiem?
jasne, pojawi się jakiś fajny przepis
smaczne,szybkie i pięknie wyglądające 😉
my właśnie ze szpinakiem robimy często więc jest zielonoooo
Przypomina mi to zwykly omlet
Polcem, zrobiłam dziś według Twojego przepisu i jest świetne 🙂
Pyszności! będziemy się próbować jutro!