Wskazówka

Jedz 5 posiłków dziennie. Spożywanie posiłków w równych odstępach czasu zapewnia dobre samopoczucie i właściwą ilość wydzielanej insuliny. Zapobiega też skokom poziomu glukozy co hamuje odkładanie się tkanki tłuszczowej.

Owoc granatu to afrodyzjak pełen witamin,  bogaty w witaminę A ( beta-karoten), C, E, B3, potas, wapń, żelazo i błonnik pokarmowy. Pestki tego owocu zawierają sporo antyutleniaczy, które eliminują z organizmu szkodliwe  wolne rodniki powodujące uszkodzenie komórek.

cover

Składniki

rukola

1/2 opakowania serka ricotta

1 granat

5 pomidorków koktajlowych

SOS: 1 łyżka miodu, 2 łyżki octu winnego, 4 łyżki oliwy z oliwek

Koszt: 15 zł

Czas: 10 min

Porcje: 3-4

DSC_2667

Oliwę, ocet i miód wlewamy do małego pojemnika i dokładnie mieszamy

DSC_2656

rukolę, serek, pestki z granatu i pomidorki układamy na talerzu.

Wszystko polewamy sosem i sałatka gotowa

DSC_2660

sałatka-z-granatem