cover

Na śniadanie, na szybki obiad, na lekką kolację. Dodajemy składniki, które akurat mamy w lodówce lub te, które lubimy najbardziej. Frittata to danie szybkie i bardzo smaczne, więc trafi w gusta kulinarne wielu osób.

Składniki

4 jajka

2-3 pomidorki koktajlowe

szczypiorek

kawałek sera camembert

kawałek sera mozzarella

szynka

papryka czerwona

pomidory suszone

pieprz, sól

( można też dodać szpinak, cebulę, świeżą bazylię, groszek, cukinia,)

Koszt: 5 zł

Czas: 10 minut

Porcje: 3-4

Warzywa kroimy w małe kawałki i mieszamy z jajkami. Przyprawiamy solą i pieprzem, następnie wylewamy na rozgrzaną i posmarowaną oliwą patelnię. Smażymy ok 5 – minut.

DSC_3535

DSC_3536

DSC_3551

DSC_3567

frittata