Dzień 19. Koktajl bananowo-migdałowy

4

Wskazówka

Migdały to źródło magnezu, więc ich pozytywny wpływ docenią z pewnością osoby przemęczone, będące pod wpływem stresu, pracujące fizycznie.  Są bogate w wapń, cynk,fosfor i potas, który jest odpowiedzialny za prawidłową pracę serca. Często jedzone przez kobiety w ciąży ponieważ delikatnie łagodzą mdłości.cover

Składniki

2 banany

 szklanka mleka

cynamon

łyżka migdałów

Koszt: 5 zł

Czas: 5 minut

Porcje: 2 -4

Składniki dokładnie miksujemy. Koktajl rozlewamy do szklanek, dekorujemy cynamonem i  wypijamy zaraz po przygotowaniu.

4 komentarze

  1. Oj, ale mi narobiłaś apetytu…może zastąpię zwykle mleko mlekiem migdałowym albo owsianym, ale na pewno go zrobię!Pozdrawiamy

Odpowiedz