Dzień 12. Kasza jaglana z jabłkami

7

Wskazówka

Zamiast zaczynać dzień od kawy lub herbaty po przebudzeniu wypij kubek ciepłej wody z miodem i cytryną.  Taka kuracja już po kilku dniach przyniesie pozytywne efekty.

cover

 

Składniki

pół szklanki kaszy jaglanej

3 jabłka

łyżka masła

łyżeczka miodu

Koszt: 5 zł

Czas: 20 min

Porcje: 4

Kaszę jaglaną gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut. W tym czasie obieramy jabłka, kroimy je w kostkę i dusimy w małym garnku przez około 10 minut. Podajemy z odrobiną masła miodu i cynamonu. Świetnie smakuje też z dodatkiem orzechów i suszonych owoców.

7 komentarzy

  1. Matko Lenkowa!
    naucz mnie gotowac kasze jaglaną, bo gotowałam 5 x i tragedia… moze jakąś złą gotuje ? masz indukcje ? ile czasu gotujesz na jakim progeamie, jaka ilość wody w stosunku do kaszy.. Totalnie nie potrafie opanowac zadania 🙁

  2. Dziś zrobiłam to na śniadanko. Dla mnie bomba, brakowało mi tylko bitej śmietany, którą uwielbiam. Warto dodać że kaszę jaglaną trzeba przelać wrzącą wodą przed gotowaniem (można też po) żeby straciła lekko gorzkawy smak. Mojej córci jednak nie smakowało ale ona w ogóle śniadań jeść nie chce:(

    • oj to problem z tymi śniadaniami macie. Moja Lenka jest niejadkiem, ale rano pierwsze słowa jakie słyszę z jej pokoju to ” MAMA AM”

  3. Kochana wczoraj próbowałam sie przekonac do kaszy jaglanej, no ale jak bym nie próbowała, nie mogę tego przełknąć:( co proponujesz w zamian??

Odpowiedz